Realizare site

KDD – vă învață cum să optimizați imaginile pe site-ul dumnevoastră

SEO
Sfaturi SEO
23 martie 2020

KDD – vă învață cum să optimizați imaginile pe site-ul dumnevoastră

creare site de prezentare bucuresti

creare site de prezentare bucuresti

Un studiu arata ca 40% dintre persoane abandonează un site care se încarcă mai greu de 3 secunde, iar fiecare secundă câștigată determină creșterea cu 8% a ratei de conversie și o experiență mai bună.

Lipsa optimizării imaginilor reprezinta principalul factor pentru care un site se încarcă greu. Kdd încearcă sa va învețe cum sa optimizați eficient pozele pentru a le publica pe site-ul dumneavoastră  folosind compresia, redimensionarea și optimizarea SEO. In plus, puteți salva cu pana la 70% mai mult spațiu pe server.

Compresia imaginilor – obțineți cu pănă la 40 – 70% o încărcare mai rapidă a site-ului

Este cel mai important proces pentru optimizarea imaginilor având valoare mai mare chiar decât redimensionarea imaginilor. In plus dacă site-ul dumneavoastră este preponderent vizual puteți salva cu 50% spațiu de pe server cât și banda consumată în fiecare lună.

Ce este comprimarea/compresia imaginilor
Compresia imaginilor are în vedere eliminarea informațiilor legate de tipul de aparat folosit, lentila, focus, autor și alte multe detalii. Totodata are loc și un proces de comprimare și de optimizare a calității imaginii fără pierderi vizibile de calitate.

După ce datele de care nu avem nevoie au fost eliminate, comprimarea imaginilor are în vedere și scăderea optimă a calității imaginii fără pierderi semnificative de calitate.

De ce este este utilă compresia imaginilor
Comprimarea pozelor scade cu pana la 40% din mărimea pozelor deja prelucrate. De exemplu dacă utilizați www.pixabay.com puteți salva în medie 30-40% din fiecare poză.

În cazul pozelor din camera foto, comprimarea salvează chiar pana la 75%. Astfel comprimarea scade dimensiunea pozelor fiind utila atât la încărcarea mai rapida a site-ului cât și la salvarea spațiului pe server și vă poate ajuta în mod deosebit dacă site-ul dumneavoastră este de turism, culinar, design sau preponderent vizual.

Metode de compresie
Sunt doua variante principale: atunci când utilizații platforma Word Press puteți instala plugin-ul TinyJPG, orice imagine pe care o veți încarcă va fi comprimata automat. Dacă aveți un site realizat integral de la zero sau doriți doar sa comprimi imagini, puteți utiliza varianta online tinyjpg.com.

Comprimarea imaginilor folosind site-ul tinyjpg.com

Este o modalitate foarte rapida și eficientă dacă nu aveți un blog pe WordPress. Chiar și atunci când folosiți poze deja prelucrate, puteți obține reduceri semnificative.

Compresia automată a imaginilor folosind plugin-ul de WordPress TinyJPG

Instalarea acestui plugin nu doar că vă va face viata mai ușoara dar veți obține 40-70% reducere în spațiul folosit pe server. Comprimarea se realizează automat, economisind un timp semnificativ și din testele realizate comprima chiar mai bine decât varianta online.

Redimensionarea imaginilor
Redimensionarea imaginilor face referire la micșorarea dimensiunilor exprimate în pixeli, lățime și înălțime. Aceasta atrage după sine și scăderea mărimii pozei în KB (kilo baiti). După redimensionare este necesară și comprimarea, care duce la scăderea semnificativa a fotografiei.

Redimensionarea pozelor online
Puteți face re dimensiunea fotografiilor asa cum sunt luate din aparatul foto folosind picresize.com.

Dispune de majoritatea funcțiilor de care aveți nevoie și totul decurge rapid.

Redimensionarea pozelor offline
Pentru redimensionarea pozelor offline puteți utiliza un progrămel gratuit PIXresizer.

PIXresizer este extrem de eficient și rapid asa cum aveți nevoie în 2020, având diverse opțiuni utile. Poate redimensiona un singur fișier însa îl puteți utiliza pentru foldere întregi cu fotografii, fiind extrem de util în acest sens.

Care este dimensiunea optimă pentru blog ?
Dimensiunea optima diferă de la tema la tema și de la site la site.
Pentru a găsi exact dimensiunea potrivita de WordPress accesează pagina unde este postata imaginea și apăsați Edit imagine > Image Details > Size > Large.

Aici veți găsi specificata dimensiunea, aceasta este corespunzătoare temei alese de dumneavoastră și poate varia de la 600 la 1024 pixeli. Accesând datele de Analytics puteți vedea specificul vizitatorilor dumneavoastră, inclusiv rezoluțiile de pe care accesează site-ul dumneavoastră. Cel mai probabil peste 55% folosesc telefonul mobil.

Dimensiunea ideala: 768 pixeli
Majoritatea temelor de WordPress folosesc framework-ul Bootstrap. La fel și site-urile de prezentare realizate după 2015. Bootstrap ajuta la crearea site-urilor responsive și are punctul de trecere de la mobil la tableta la 768 pixeli lățime.

Acesta dimensiune este suficienta pentru afișarea imaginilor atât pentru blog cu structura pe doua coloane cât și pe una, atât pe mobil cât și pe tableta, laptop, desktop. Dacă tema dumneavoastră nu are imagini pe toată lățimea desktopului sau alte cerințe speciale, atunci 768 px lățime este dimensiunea care te va ajuta sa obțineți maximul de optimizare.

Optimizare imagini pentru SEO


Pentru fiecare imagine pe care o publicați puteți contribui la optimizarea paginii cât și la afișarea în Google images.

Sunt 3 aspecte în ceea ce privește SEO și imaginile, fata de cele discutate mai sus:

Semnificația pozelor
Fotografiile trebuie sa susțină ceea ce ai spus în titlul și conținutul site-ului. Atât pentru cititori cât si pentru Google, care la ora actuala intuiește destul de bine despre ce este fotografia.

Redenumirea pozelor
După ce ați găsit imaginea potrivita, este util sa ii schimbi denumirea. In locul 12345_IMG puteți pune cuvintele pentru care doriți să fiți optimizat, de exemplu optimizare_seo.jpg în cazul acestui articol.

Atributul ALT
Este un atribut pe care Google îl apreciază, atunci când imaginea nu este disponibila este afișat acest text. In plus persoanele cu deficienta de vedere vor afla mai multe informații despre imagine.

Atributele Title, Captation, Description Dacă utilizați platforma WordPress puteți completa ușor și aceste atribute pentru a oferi mai multe detalii despre fotografia dumneavoastră.

Concluzie
Creșterea vitezei de încărcare a site-ului atrage după sine o experiența mai buna, creșterea ratei de conversie, retenție și reîntoarcere pe site. Fiecare secunda câștigata determina creșterea cu 8 % a ratei de conversie și o experiența mai buna.

Fotografiile adăugate pe site-urile web sunt de cele mai multe ori neprelucrate, constituind principalul factor pentru care un site se încarcă greu. Chiar și atunci când utilizați fotografii deja prelucrate, puteți obține scăderi semnificative.

Optimizarea eficientă a imaginilor are în vedere 3 aspecte:
1. comprimarea, prin care puteți obține o reducere de 40-70% a mărimii pozei în KB.
2. redimensionarea și oferirea imaginilor în / pe dimensiunile temei sau site-ului dumneavoastră , în pixeli.
3. optimizarea SEO prin care puteți atrage trafic relevant.

Aplicând aceste lucruri pentru care nu ai nevoie de cunoștințe tehnice, puteți îmbunătăți considerabil viteza de încărcare a site-ului dumneavoastră, puteți salva spațiu pe server și puteți creste în căutările Google. In plus o experiența plăcuta de navigare, atrage după sine vizitatori mulțumiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *